Egy Twitter-poszttal kezdődött.

A felvételen Venezuela önjelölt elnöke, Juan Guaidó volt látható, ahogyan katonai járművek és zöld egyenruhát viselő felsorakozott venezuelai katonák előtt állt. Mögöttük ott volt Leopoldo López ellenzéki vezető, akit házi őrizetből szabadítottak ki, ahova a 2014-es, több tucat halálos áldozatot követelő guarimba tüntetések során játszott szerepe miatt került.

Uruguay volt az első ország a világon, amelyik legalizálta a kannabisz kikapcsolódás célú használatát. Hol tart most, öt évvel az úttörő törvény elfogadása után az iparág?

A tandíjak számos országban politikai viták alapját képezik. Heves érvek hangzanak el a tanulásért való fizetés elvéről, a tandíj mértékéről, és arról, hogy hogyan osszák meg a költségeket a diákok és az állam között. Jó példa erre Chile, ami az elmúlt évtizedben bejárta a teljes kört.

Emma Theissen de Molina tehetetlenül nézte, ahogyan egy katonatiszt betuszkolja tizennégy éves fiát, Marco Antoniót egy teherautóba, és elhajtanak vele. A hadsereg lányát, Emma Molina Theissent kereste. Emma politikai aktivista volt, akinek kilenc nap fogság után sikerült megszökni egy titkos katonai börtönből, ahol megkínozták és csoportosan megerőszakolták. Mivel neki nem akadtak a nyomára, helyette elrabolták az öccsét. Ez 1981-ben történt. Marco Antonio családja a mai napig nem tudja, hogy mi történt a fiúval.

Mexikó új elnöke azt mondta, hogy a migrációnak választásnak, és nem kényszernek kellene lennie. Azonban ahhoz, hogy Andrés Manuel López Obrador ezt megvalósítsa, a kormányzatának a probléma gyökereit kell kezelésbe vennie, amibe beletartoznak a Mexikóban gyakorta előforduló munkaügyi visszaélések is. Egy kedvező munkajogi rendszer felépítéséhez és megerősítéséhez együtt kell működnie a kormányzat összes ágának, a magánszektornak, a rendvédelmi szerveknek és a kereskedelmi partnereknek.