Több ezer chilei gyermeket szakítottak el az anyjuktól Augusto Pinochet tábornok katonai diktatúrája idején, és külföldön adták őket örökbe. Most egy kormányzati vizsgálat igyekszik feltárni a történteket.

Amikor 1999-ben Surreyben volt házi őrizetben, Augusto Pinochet korábbi chilei katonai diktátor finom italt kapott egy régi barátjától. „A skót whisky egy brit intézmény, ami soha nem hagy cserben” – állt a kísérőlevélben. A feladója Margaret Thatcher korábbi brit miniszterelnök volt.

Amikor gépfegyveres rendőrök jelentek meg a Buenos Aires Herald szerkesztőségében az újságírók már várták őket. 1975. október 22-e volt, és a rendőrök a kis argentin újság hírszerkesztőjét, Andrew Graham-Yoollt keresték.

Miközben a világ még mindig az egy évvel korábbi csernobili katasztrófa hatása alatt állt, 1987. szeptember 13-án a brazíliai Goiânia államban két ember betört egy elhagyatott kórházba, és elloptak egy veszélyesen radioaktív berendezést, ami később négy ember halálát okozta, 249-et pedig megfertőzött.

1969-ben El Salvador és Honduras véres háborút vívott egymással, ami futballháború néven került bele a történelemkönyvekbe. A négy napon át tartó konfliktusban több ezer ember halt meg, és további ezreknek kellett elhagyniuk a lakóhelyüket.