George Floyd meggyilkolása nyomán felmerültek olyan javaslatok, miszerint forrásokat kellene elvonni a rendőrségtől, és szobrokat kellene eltávolítani. A rabszolgaságért fizetendő kártérítések kérdése is újra előkerült.

Több ezer chilei gyermeket szakítottak el az anyjuktól Augusto Pinochet tábornok katonai diktatúrája idején, és külföldön adták őket örökbe. Most egy kormányzati vizsgálat igyekszik feltárni a történteket.

Amikor 1999-ben Surreyben volt házi őrizetben, Augusto Pinochet korábbi chilei katonai diktátor finom italt kapott egy régi barátjától. „A skót whisky egy brit intézmény, ami soha nem hagy cserben” – állt a kísérőlevélben. A feladója Margaret Thatcher korábbi brit miniszterelnök volt.

Amikor gépfegyveres rendőrök jelentek meg a Buenos Aires Herald szerkesztőségében az újságírók már várták őket. 1975. október 22-e volt, és a rendőrök a kis argentin újság hírszerkesztőjét, Andrew Graham-Yoollt keresték.

Miközben a világ még mindig az egy évvel korábbi csernobili katasztrófa hatása alatt állt, 1987. szeptember 13-án a brazíliai Goiânia államban két ember betört egy elhagyatott kórházba, és elloptak egy veszélyesen radioaktív berendezést, ami később négy ember halálát okozta, 249-et pedig megfertőzött.