A guatemalai alkotmánybíróság eltiltotta Efraín Ríos Montt egykori katonai diktátor lányát, Zury Ríost az elnökválasztásokon való részvételtől. Ríos volt a június 16-án esedékes választások egyik esélyese. A bíróság döntését azzal indokolta, hogy a guatemalai alkotmány nem teszi lehetővé, hogy puccsisták közeli családtagjai betöltsék az elnöki posztot.

A kubai Belső Kereskedelmi Minisztérium (Mincin) múlt hét pénteken különféle élelmiszerekhez, tisztálkodási szerekhez és más termékekhez kapcsolódó korlátozó intézkedést jelentett be. A lépések célja a szóban forgó termékek tisztességes és észszerű elosztásának biztosítása, és felhalmozásuk elkerülése, mondta Betsy Díaz Velázquez, a Mincin vezetője.

Német ügyészek lezárták a nyomozást Hartmut Hopp ellen, aki orvosként dolgozott a Colonia Dignidad (Méltóság Kolónia) elnevezésű hírhedt dél-chilei kommunában, amit egy egykori náci katona, Paul Schäfer alapított 1961-ben. Hopp Schäfer jobbkezének számított.

Száz nő öltözött be Evita Perónnak, és vonult fel Buenos Aires utcáin hétfőn, egy nappal a karizmatikus first lady születésének századik évfordulója előtt.

Rio de Janeiro államban rekord magasra emelkedett a rendőrök által elkövetett emberölések száma. Az év első három hónapjában 18 százalékos volt a növekedés, amit részben az állam vezetői a bűnözőkkel szembeni zéró toleranciájának tulajdonítanak.