Szerda éjjel, csupán néhány nappal a július 1-én esedékes választások előtt újabb mexikói polgármesterjelöltet gyilkoltak meg.

Egy argentin bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki brutálisan meggyilkolta az ismert transznemű aktivistát, Diana Sacayánt. A nőt tizenhárom késszúrással ölték meg Buenos Aires-i lakásában 2015 októberében.

A kolumbiai elnökválasztások vasárnapi második fordulójának zárása után egy órával a választási hatóságok bejelentették, hogy a szavazatok száz százalékának összeszámolását követően a szélsőjobboldali jelölt, Iván Duque győzött baloldali riválisával, Gustavo Pertóval szemben. Az előbbi 53,98 százalékot, az utóbbi pedig 41,81 százalékot szerzett.

Uruguaynak nem sikerül kielégítenie a legális marihuána iránti igényt. „A kereslet nagyobb, mint a termelési kapacitásunk” – mondta Diego Olivera, az uruguayi Országos Kábítószertanács vezetője. „Kezelnünk kell ezt a problémát.”

A mangók gyönyörűen érnek Gilberto García farmján. A korai esős évszak ideális körülményeket teremtett a szüretre, és a zömök fiatal férfiakból álló csoportok hosszú fa botokkal szedik le a legszebb gyümölcsöket a fákról.