Harminchat évvel azután, hogy túlélte a guatemalai polgárháború egyik legszörnyűbb mészárlását, amit a hadsereg követett el, Ramiro Osorio Cristales a múlt hónapban bíróságon tanúskodott az egyik gyilkos ellen. Azonban a per vádlottja, egy Santos López nevű egykori katona, nemcsak Osorio családjának és szomszédainak feltételezett gyilkosa, de az ő nevelőapja is volt.

„Egyszerűen mindenhol ott vannak, és szennyezik az óceánjainkat, földjeinket és városainkat” – mondja Guillermo González arról a 3,4 milliárd eldobható műanyag zacskóról, amit évente Chilében elhasználnak. González vezeti a chilei környezetvédelmi minisztérium újrahasznosítással foglalkozó osztályát, és túlságosan is tisztában van azzal a problémával, amit a honfitársai által használt rengeteg műanyag zacskó okoz.

Tegnapelőtt ünnepelte a 118. születésnapját a legidősebb nő Bolíviában, de lehet, hogy az egész világon.

A Pink Floyd énekesének, Roger Watersnek átlagosnak induló koncertje végül a kormány ellen tüntető kolumbiai diákok melletti kiállás lett. A szerdai bogotái fellépésén Waters támogatását fejezte ki a tüntető diákokkal, akiket a rendőrség erőszakosan próbál elnyomni.

Egy hátrányos helyzetű gyerekek képzésére szolgáló brazil bentlakásos iskola lett idén a világ legjobb új épülete. A Brit Építészek Királyi Intézete (RIBA) ugyanis a héten a Gyermekfalu nevet viselő, 540 gyermek befogadására alkalmas iskolakomplexumnak ítélte az idei nemzetközi kiválósági díját.