Kuba karibi identitása csak napjainkban, az 1990-es évek elejétől erősödött meg, ehhez azonban hosszú időnek kellett eltelnie a XIX. századtól mostanáig.

A fáraók óta napjainkig sokan vannak, akik életükben mindent megtesznek azért, hogy egy második élet reményében kényelmes utat biztosítsanak maguknak a túlvilágra. A XIX. században Matanzas városában néhány, Kubában is szokatlannak számító temetkezési mód jött divatba.

Paraguay hivatalosan is maláriától mentes ország lett, jelentette be hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Ezzel ő lett negyvenöt év óta az első ország az amerikai kontinensen, amely felszámolta ezt a halálos betegséget, ami a világ más részein viszont egyre inkább újra felüti a fejét.

Egy olyan országban, amelyben a világon a legnagyobb problémát okozzák a bandák, és amelyben a legnagyobb a gyilkosságok aránya, nem könnyű szociális munkát végezni. Több tízezer gyermeket hagynak el, bántalmaznak, adnak el, vagy esnek szervkereskedelem áldozatául, és nem jutnak egészségügyi ellátáshoz vagy oktatáshoz.

A családon belüli erőszak világszerte minden harmadik nőt érint, és most Latin-Amerikában tetoválóművészek segítenek abban, hogy az áldozatok megindulhassanak a gyógyulás útján.