Ne felejtsétek, holnap lesz a filmvetítésünk, ami nagy érdekesnek ígérkezik! Megérkezett Budapestre a filmek rendezője, aki holnap mesélni fog a filmek elkészítésének körülményeiről, a filmek kubai és külföldi fogadtatásáról, illetve saját kubai tapasztalatairól, arról, hogy hogyan tudott öt évig Kubában egyetemi tanulmányokat folytatni és sok minden másról is.

A vetítés híre egyébként Kubába is eljutott. Jorgito, a film főszereplője is tud az eseményünkről.

A Latin-Amerika Társaság 2016. május 14-én, szombaton, 16 órai kezdettel filmvetítést tart, amelyen két Kubával kapcsolatos dokumentumfilmet fogunk bemutatni. A rendezvényen különleges vendégként jelen lesz a filmek rendezője, Tobias Kriele, aki Kubában végezte egyetemi tanulmányait. A filmek megtekintése után beszélgetést tartunk a filmekről, azok elkészítésről, Kuba helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.

A két dokumentumfilm a 2009-es Cukor és só, illetve a 2014-es A gyengék ereje lesz, amelyeket elkészítésük után Kubában is bemutattak.

Jorgito a Kubai Ötök egyikének kislányával, Gemával - Fotó: Juventud Rebelde

A filmekről:

A Cukor és sóban négy kubai nő vall életéről és munkájáról az elmúlt évtizedek Kubájában. Beszélnek az elhivatottságukról, a forradalommal megváltozott női szerepekről és személyes kihívásaikról.

A gyengék ereje pedig egy fogyatékkal élő kubai fiú, Jorgito történetét meséli el, és bemutatja, hogy milyen segítségre szorulónak lenni a forradalmi Kubában.

A két film együttes játékideje 1 óra 20 perc.

A filmeket spanyol nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A rendezvény időpontja: 2016. május 14., szombat, 16 óra

Helyszín: 1084 Budapest, Bérkocsis utca 41. (A helyszín egy percre van a 4-es metró II. János Pál pápa téri megállójától és a 99-es busz ugyancsak II. János Pál pápa téri megállójától.)

A rendezvényen való részvétel nyilvános és ingyenes. Az esemény Facebook-oldala itt található, ahol jelezhetitek a részvételi szándékotokat.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!