A 2018-2019-es tanévben is lehet jelentkezni a Károli Gáspár Református Egyetem Latin-Amerika szakreferens szakirányú továbbképzésére. A jelentkezési határidő 2018. augusztus 20.

Miután idén az első évfolyam sikeresen elvégezte a képzést, a 2017-2018-as tanévben ismét indul a Károli Gáspár Református Egyetem Latin-Amerika szakreferens két féléves szakirányú továbbképzési szakja. Ez jelenleg a magyar felsőoktatás egyetlen önálló, csak Latin-Amerikával foglalkozó képzése. Akit érdekel a kontinens, és szeretné jobban megismerni, vagy a már meglévő ismereteit bővíteni, annak feltétlenül ajánljuk. A képzés részletei az alábbiakban olvashatók.

A Latin-Amerika Társaság 2016. október 14-én, pénteken, szolidaritási estet tart, ahol tiltakozunk az Egyesült Államok Kubát és Venezuelát sújtó szankciói ellen.

Még egy hétig, augusztus 31-ig lehet jelentkezni a Károli Gáspár Református Egyetem szeptembertől induló két féléves, levelező Latin-Amerika szakreferens szakára!

Ne felejtsétek, holnap lesz a filmvetítésünk, ami nagy érdekesnek ígérkezik! Megérkezett Budapestre a filmek rendezője, aki holnap mesélni fog a filmek elkészítésének körülményeiről, a filmek kubai és külföldi fogadtatásáról, illetve saját kubai tapasztalatairól, arról, hogy hogyan tudott öt évig Kubában egyetemi tanulmányokat folytatni és sok minden másról is.

A vetítés híre egyébként Kubába is eljutott. Jorgito, a film főszereplője is tud az eseményünkről.