A Latin-Amerika Társaság egy petíciót indított, amelynek aláírásával minden a Földünkért aggódó magánszemély és szervezet tiltakozhat a Texaco-Chevron transznacionális olajcég pusztítása ellen, amelyet ecuadori Amazóniában, okozott, amely közvetve a bolygó minden polgárát érinti. Ezenkívül nemtetszését fejezheti ki azzal a gyakorlattal, amellyel az ilyen cégek, így a Chevron is, gyakran élnek, vagyis hogy elhárítja a felelősségét az okozott kárról és nem hajlandó megfizetni a kártérítést, amire egy bíróság jogerősen kötelezte. Magánszemélyek online módon írhatják alá a petíciót, szervezetek pedig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címeken jelezhetik aláírási szándékukat. Az ügyről bővebb információkat honlapunk "Hírek" menüpontjának "A Chevron-ügy" című almenüpontjának cikkeiből szerezhettek. Kérjük, írjátok alá a petíciót, amit az alábbiakban olvashattok:

A Latin-Amerika Társaság a mai napon üzenetet juttatott el a Venezuelai Bolivári Köztársaság magyarországi nagykövetségéhez, amelyben gratulációját fejezi ki Hugo Chávez Frías elnöknek, aki a vasárnap tartott elnökválasztáson fölényes győzelmet aratott. Az üzenetet az alábbiakban olvashatjátok.

Mint már megírtuk, jövő hét szombaton, augusztus 27-én, szombaton, 17 órakor, Magyarországon még sosem látott dokumentumfilmet mutatunk be.

Kedves Barátunk!

2011. május 14-én, szombaton a Latin-Amerika Társaság szervezésében előadást tart két képviselője a Kubai Köztársaság Néphatalmi Nemzetgyűlésének, amelyre szeretettel meghívunk Téged!

2011. január 29-én, szombaton a Kossuth Klubban a Latin-Amerika Társaság a kubai forradalom győzelmének 52. évfordulója alkalmából bemutatta a kubai filmművészet legkiemelkedőbb alkotását, a Tomás Gutiérrez Alea rendezte Emlékek az elmaradottságról-t.