A 111 éves Juana Zúñiga a legidősebb chilei, aki felépült a COVID-19 okozta megbetegedésből, jelentették be a dél-amerikai ország tisztviselői. Zúñiga egy idősek otthonában kapta el a vírust.

A Manaus külvárosában lévő Parque das Tribos telepen harmincöt különböző törzshöz tartozó emberek élnek. Sok házban nincs vezetékes víz vagy elektromos áram, és orvosi rendelő sincs a közelben.

„Előre nézz, ne hátra!” A földművelésből élő Heloisa Daher gyakran hallotta ezt szíriai és libanoni bevándorlókból álló családjától Brazíliában töltött gyerekkorában. Daher élénken emlékszik arra, hogy családja hogyan vitatkozott arabul a vacsoraasztalnál, legalábbis ő ezt gondolta. Szerették volna, ha beilleszkedik a brazil társadalomba, ezért nem engedték neki, hogy arabul tanuljon. De annak ellenére nem csillapodott a vágya, hogy többet megtudjon a gyökereiről, hogy szülei ragaszkodtak hozzá, hogy úgy nőjön fel, hogy csak portugálul beszél.

„Tizenegy golyót lőttek bele, az utcán halt meg” – mesél Ismael Ramos arról a 2006-os napról, amikor Telésforo Ramírezt megölték. A két férfi rendőrjárőr volt Mexikóvárosban, és Ramost máig kísérti a kép, ahogy társa az aszfalton vérzett el.

Raquel Yanac emlékszik arra az éjjelre, amikor rengeteg építőmunkás érkezett betonszállító teherautókkal és a rendőrséggel karöltve, hogy elkezdjék építeni a falat, ami arra volt hivatott, hogy kizárja őket.