A huszonhét éves Brigitte Garcíát és sajtófőnökét vasárnap találták holtan egy autóban San Vicente városában, ahol tavaly megnyerte a polgármester-választást. Az ügyben eddig még nem tartóztattak le senkit, és a gyilkosság indítéka is ismeretlen.

Az egyértelműen az egész dél-amerikai térség legnagyobb híre volt az elmúlt napokban, hogy április 11-én az ecuadori választások második fordulójában új elnököt üdvözölhetett Ecuador. Guillermo Lasso a középjobbos CREO (Lehetőségek Létrehozása) párt képviseletében megverte a baloldali UNES (Egység a reményért) szövetség jelöltjét, Andrés Arauzt. Az első forduló eredményei alapján még úgy tűnt, Arauz jelentős előnnyel vezet és majdnem sikerrel el is kerülte a második kört. Sőt, még az sem volt biztos, hogy Lasso lesz a második körben az ellenfele, hiszen a középjobb jelöltje csak újraszámlálás után tudta legyőzni a harmadik helyen végzett jelöltet.

Az exit poll alapján Luis Arce első fordulós győzelmet aratott a bolíviai elnökválasztáson.

A Volkswagen (VW) bejelentette, hogy 6,4 millió dollár kártérítést fizet egy brazíliai gyára egykori dolgozóinak, akik azért perelték be a német vállalatot, mert az az 1964 és 1985 közötti diktatúra idején együttműködött a brazil hadsereggel.

A múlt héten olyan információ szivárgott ki Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi Hivatalától (ICE), hogy az Egyesült Államokban méheltávolítást hajthattak végre bevándorlókon azok megfelelő beleegyezése nélkül. Amerikai bevándorlásügyi tisztviselők kijelentették, hogy komolyan veszik ezeket az állításokat. Mexikó „elfogadhatatlannak” nevezte az ilyesfajta beavatkozásokat.