A Chile Wein Import Magyarország a Chilei Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének együttműködésével egy életre szóló kalandra hívja meg a chilei bor, gasztronómia és kultúra iránt érdeklődőket.

A Chilei Napok elnevezésű rendezvény egy hónapon keresztül igyekszik bemutatni ennek az izgalmas dél-amerikai országnak a szokásait, kultúráját.

A program időzítése sem véletlen, ugyanis Chilében szeptember 18-án ünneplik a szabadság napját, amikor is arra emlékeznek, hogy 1810-ben az ország bejelentette Spanyolországtól való függetlenségét. Chilében ez az első számú nemzeti ünnep. A déli féltekén ez a nyiladozó tavasz időszaka. A nemzeti ünnepen már minden a
tavaszról, az életről és együtt töltött időről szól. Ezen a napon a tavaszi díszekbe öltöztetett terek az összejövetelek legfontosabb helyszínei. Az emberek kimennek a szabadba, esznek, isznak, és jól érzik magukat.

Ezt a felszabadult hangulatot szeretné átadni a Chile Wein Import Magyarország és a Chilei Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége mindazoknak, akik érdeklődnek Chile iránt, illetve azoknak, akik szeretnének hagyományos chilei ételeket kóstolni, jó borokat inni, latin muzsikát hallgatni vagy szeretnének megismerkedni a chilei filmművészet egy-egy izgalmas alkotásával. A több mint egy hónapig tartó rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye mindenképpen az új, 2012-es évjárat chilei borainak bemutatója lesz. Mivel a szüret a déli féltekén már február-április környékén lezajlik, így októberben Magyarországon már kóstolhatóak a legfrissebb évjárat palackba zárt gyümölcsei.

A rendezvénysorozat nyitóeseményén a chilei filmkultúrába nyerhetnek betekintést mindazok, akik szeptember 21-én ellátogatnak a Toldi moziba.

Vajon a chilei társadalom problémái hasonlóak a magyarok gondjaihoz, ugyanazok az érzések és gondolatok foglalkoztatják a chileieket, mint európai társaikat? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak mindazok, akik megnézik a Chilei Napok filmkínálatát. Persze a Chile nevével már itthon is összefonódott empanadas és pisco sem hiányozhat a kínálatból a kiváló chilei borok mellől. És, ha már jó hangulatról van szó, akkor a Latin-Amerikára oly jellemző hangulatos latin zene sem hiányozhat a programok közül.

A színes és tartalmas programok egészen október végéig tartanak, amikor is egy különleges borvacsora tesz pontot az izgalmas Chilei Napok rendezvénysorozat végére.

Vetítések:

Szeptember 21. Nyitórendezvény – Toldi Mozi - 18:00
Megnyitó, a Chilei Köztársaság Magyarországi
Nagykövetségének köszöntője, filmvetítés (El Regalo), borkóstoló

Jegyár: 900 forint

Szeptember 22. - Toldi Mozi
- Machuca - 20:00
- La Nana - 18:00