Kedves Barátunk!

A Latin-Amerika Társaság hagyományainak megfelelően minden év januárjában megünnepli a kubai forradalom győzelmének évfordulóját.

Ez alól az idei év sem lesz kivétel.

Ezúton nagy szeretettel meghívunk Téged és kedves családodat a 2012. január 21-én, szombaton, 16.00 órai kezdettel tartandó ünnepségünkre, filmvetítésünkre.

A rendezvény helyszíne: Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum u. 7, két percre a Kálvin téri metrómegállótól).

Hogyan is tudnánk méltóan megemlékezni az 53 éve győzelemre vezetett kubai forradalomról, mint úgy, hogy bemutatjuk mindazokat az eredményeket, amelyeket az Egyesült Államok támadásai és blokádja ellenére elértek ebben a fél évszázadban.

Ezért erre az ünnepségre egy olyan témát választottunk, amely hazánkban is, de egész Kelet-Európában az egyik legégetőbb probléma, mégpedig az egészségügyi ellátás.

Ezt a témát boncolgatja a társaságunk lapja, a Latin-Amerika folyóirat is. A cikkeket itt tudod elolvasni. Hidd el, érdemes!

A január 21-i ünnepségen fel fog szólalni Soraya E. Álvarez Núnez asszony, a Kubai Köztársaság magyarországi nagykövete, Hanoi Sanchez, a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség nemrég megválasztott kubai főtitkára, valamint Dr. Buzási Péter, egy fiatal magyar orvos is, aki összeveti a kubai és a hazai egészségügyi helyzetet.

A filmvetítés után a Kubai Nagykövetség mindenkit szeretettel vár egy koccintásra, ahol igazi kubai koktélokat kóstolhatunk meg.

Röviden a filmről, amit ekkor fogunk levetíteni:

Misioneros de la Vida – „Hivatásuk: az Élet”

Kubai dokumentumfilm, 45 perc

Kuba legnagyobb egészségügyi missziója Venezuelában működik 2003 óta. Ez a Barrio Adentro Misszió. Ez a kubai dokumentumfilm azokat a kubai orvosokat mutatja be, akik a dél-amerikai országban dolgoznak. A megkérdezett orvosok beszélnek a munkájukról, érzéseikről, a honvágyról, a felmerülő nehézségekről és érdekes eseteket elevenítenek fel. Nemcsak ők szólalnak meg, hanem a betegek is, az asszony, akinek kubai orvosok segítették világra a gyermekét, a nyolcgyerekes anya, akinek a kubai orvosok adták vissza a látását, a feleség, akinek a férjét kubai orvosok élesztették újra, és még sokan mások.

A film spanyol nyelvű, természetesen magyar felirattal vetítjük.

Két dologra szeretnénk kérni Téged:

- a rendezvényt támogatja a Kubai Nagykövetség, de így is sok pénzébe kerül ez a Latin-Amerika Társaságnak. Ezért arra szeretnénk kérni minden barátunkat, hogy ötszáz forinttal (ennél persze lehet több is) járuljon hozzá a rendezvény költségeihez, támogassa a Latin-Amerika Társaságot.

- kérünk még, hogy a rendezvény hírét minél több emberhez juttassátok el, hívjátok meg barátaitokat, ismerőseiteket.

Segítségedet előre is köszönjük és várunk január 21-én a Kossuth Klubba.

 

Üdvözlettel:

Latin-Amerika Társaság

www.latin-amerika.hu

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.