Örömmel értesítünk minden Latin-Amerika iránt érdeklődőt, hogy a Chile Wein Import, a Latin-Amerika Társaság és a Fogasház közös rendezvénye, a háromnapos Szüreti és Kulturális Kalandozások Latin-Amerikában a tavalyi év sikere után 2014. május 8-9-10-én újra megrendezésre kerül a Fogasházban és a Fogaskertben.

Csakúgy, mint tavaly, a rendezvényünket támogatja Chile, Ecuador, Kuba, Mexikó és Venezuela magyarországi nagykövetsége, és idén először az Argentin Nagykövetség is csatlakozott hozzájuk.

A háromnapos program összeállítása során igyekeztünk sokszínűen megjeleníteni a latin-amerikai kultúrát: lesznek előadások, ételkóstolók, filmvetítések, táncbemutatók, capoiera-bemutató, fotókiállítások valamint környezetvédelmi szolidaritási akció.

Bemutatjuk Marcos Tedeschit fiatal brazil festő és Francisco Villarroel chilei művész alkotásait, amelyeket rendezvényünk előtt Firenzében és Budapesten is kiállítottak.

Az érdeklődők különleges latin-amerikai ételeket és italokat is megkóstolhatnak, amelyek közül kiemelkedik a sok jótékony hatással rendelkező egzotikus brazil gyümölcs, az açai, és a vele való ismerkedést az Açaimania teszi majd lehetővé.

A Flow Nyelvstúdió rapid spanyol nyelvóráján a résztvevők kedvet kaphatnak a világszerte sok millió ember által beszélt nyelv tanulásához.

Az előadásokat a legtöbb esetben a magyarországi latin-amerikai nagykövetségek munkatársai tartják majd országuk kultúrájának egy-egy érdekes szeletéről.

A rendezvény minden programja ingyenes.

A részletes program a következő:

Program

Szüreti és Kulturális Kalandozások Latin-Amerikában

Fogas Kert

2014. május 8., csütörtök

18:00 – Hivatalos megnyitó, a Chilei Nagykövetség köszöntője

18:15 – Perui táncbemutató

18:35 – Latin-amerikai ételek és italok kóstolója a latin-amerikai országok nagykövetségeinek felajánlásával (empanadas, guacamole, tortilla chips)

18:50 - Marcos Tedeschit fiatal brazil festő és Francisco Villarroel chilei művész alkotásainak bemutatója

19:20 – Figyelemfelhívó akció az ecuadori őserdő és az ott élő őslakosok védelmében (Az ún. Chevron-ügy rövid ismertetése, majd kézlenyomatokkal való tiltakozás a Texaco-Chevron ecuadori súlyos környezetszennyezése ellen) a „Chevron piszkos keze” nemzetközi kampány keretében

19:00-20:30 – Filmvetítés: Örömfiú (El hijo de la novia, Argentína, 2001, angol felirattal)

20:30 – Latin-amerikai buli

Fogasház

2014. május 9., péntek

17:15 – Alejandra Butti az Argentin Nagykövetség attaséjának előadása az argentin szokásokról, az előadás után tombolasorsolás az Argentin Nagykövetség ajándékával

18:00 – César Urbina, a Venezuelai Nagykövetség másodtitkárának előadása San Francisco de Yare-i „Tánc az Ördöggel” hagyományról és az ehhez használt színes maszkokról, az előadás után tombolasorsolás a Venezuelai Nagykövetség által felajánlott ajándékkal

18:30 – Milena Dezerega Pelikan előadása Chiléről

19:00 – Montoni Martínez chilei fotós fotó workshopja

18:50-20:20 – Filmvetítés: Képeslapok Leningrádból (Postales de Leningrad, Venezuela, 2007, magyar felirattal)

20:30 – A Salsa Cubana kubai táncbemutatója

Fogasház

2014. május 10., szombat

18:00 – Julio César Cancio Ferrer, a Kubai Köztársaság nagykövetének előadása Kubáról

18:30 – Capoiera-bemutató

18:45 – Tury Kinga előadása „Mexikó: Éld át és elhiszed” címmel, az előadás után tombolasorsolás a Mexikói Nagykövetség által felajánlott ajándékkal

19:15 – A Flow Nyelvstúdió rapid spanyol nyelvórája

19:45 – Açai-kóstoló (egzotikus brazil gyümölcs) és az egészségre gyakorolt jótékony hatásairól szóló rövid ismertető az Açaimania jóvoltából

19:00-20:30 – Filmvetítés: Habanastation (Habanastation, Kuba, 2011, magyar felirattal)

A három nap folyamán végig fényképkiállítások is megtekinthetőek lesznek

· Képriport a Texaco-Chevron környezetszennyezéséről Ecuadorban

· „Hugo Chávez: Egy többpólusú világ előhírnöke”

Ezenkívül mind a három nap lehetőség lesz kézlenyomatokkal tiltakozni a Chevon környezetszennyezése ellen az ecuadori Amazóniában.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Chile Wein Import Magyarország

Latin-Amerika Társaság