Honlapunk mai cikke az argentin munkásönigazgatásról és a foglalt gyárakról szól, és ha valakit bővebben érdekel a téma, akkor egy másik ország, Venezuela ilyen jellegű mozgalmaival is megismerkedhet, ha ellátogat holnap este a Gólyába, ahol a Helyzet Műhely a Latin-Amerika Társaság közreműködésével megvalósuló Posztkolonializmus Most! filmklubjának utolsó vetítésén a No volverán (Nem térnek vissza) című dokumentumfilmet fogjuk levetíteni a venezuelai gyárfoglaló mozgalomról.

Egy kis ismertető a filmről:

No Volverán ! (Nem térnek vissza!, 2007, r: Melanie McDonald & Will Roche)

Forradalom a forradalomban , avagy mi fűti a venezuelai munkásmozgalmat és mit tesznek a munkájukból élők, a jövőre gondolók a kapitalizmus ellen?

A dokumentumfilm közvetlenül a 2006-os elnökválasztás körüli időszakot jeleníti meg az alulról szerveződés, az eszmék, és a társadalmilag tudatosult alternatívák perspektívájából. A munkások által átvett és irányított gyárak kérdése új fényben jelenik meg.

A No Volverán az "El a kezeket Venezueláról!" nemzetközi aktivistacsoport által forgatott dokumentumfilm, a filmklubunk utolsó ízelítője Venezuela forrongó belsejéből, külsős aktivista szemmel.

A vetítés helye és ideje:

2014. április 13., vasárnap, 18:30

Gólya, 1083 Budapest, Bókay János u. 34.