Az Ecuadori Nagykövetség szervezésében szerdán fotókiállítás nyílik a Chevron környezetszennyezési ügyéről a Gödörben. A kiállítás két hétig lesz látható.

Ahogyan erről a Latin-Amerika Társaság már számos cikkben beszámolt a Texaco-Chevron 1992-ig mérhetetlen károkat okozott ecuadori Amazóniában azzal, hogy sok millió liter olajat és egyéb mérgező anyagot folyatott ki, és amikor egy ecuadori bíróság jogerősen 9,6 milliárd dollár kifizetésére és nyilvános bocsánatkérésre kötelezte, akkor ennek teljesítését megtagadta, és azóta sem hajlandó ezeknek eleget tenni.

Daryl Hannah Ecuadorban

Az ügy kapcsán nemcsak Ecuador tiltakozik, de számos csoport is szerte a világon, valamint olyan neves személyiségek, mint Danny Glover, Mia Farrow, Daryl Hannah és Susan Sarandon amerikai színészek is.

Itt, Magyarországon a Latin-Amerika Társaság kezdeményezett egy online petíciót, amelynek aláírásával hazánkban is tiltakozhatnak a Földünkért aggódó magánszemélyek és szervezetek. A petíciót magánszemélyek itt írhatják alá online, szervezetek pedig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címeken jelezhetik aláírási szándékukat.

Ezenkívül a szerdai megnyitón bejelentjük egy támogatói csoport megalakítását is, amelyhez a helyszínen vagy a fenti e-mail címeken bárki szabadon csatlakozhat.

A megnyitó március 12-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Király utcai Gödör Klubban.