Minden érdeklődőt szeretettel meghívunk a Latin-Amerika Társaság filmklubjának novemberi vetítésére a Fogasházba. Ezúttal A kecske ünnepe című 2005-ös dominikai filmet mutatjuk be.

A filmvetítésre 2012. november 25-én, vasárnap (!) kerül sor, 17 órai (!) kezdettel.

Röviden a filmről:

Santo Domingo, Dominikai Köztársaság, 1992. Amikor Urania Cabral visszatér a szülővárosába, alig ismeri fel a néma, mozdulatlan, gyakorlatilag magatehetetlen öregembert. Pedig a férfi az apja, Agustin Cabral, vagyis az "Agy", a Szenátus Elnöke, és hosszú éveken keresztül az egykori diktátor, Trujillo jobbkeze. Bár mindez már nagyon régen történt.
Urania harminc esztendő távlatából emlékszik vissza az egykor történtekre. A nagynénjével és unokatestvéreivel eleveníti fel az emlékeket, hiszen ők nem értik, miért nem látogatta sem őket, sem beteg apját olyan hosszú ideig. Végül Urania felfedi a szörnyű titkot, amely oly sokáig távol tartotta a szeretteitől, a titkot, amely tönkretette az életét.
A kecske ünnepe egyúttal mindazok története, akik feláldozták az életüket, hogy véget vessenek Latin-Amerika egyik legvéresebb diktatúrájának. A két történet a szeretet, gyűlölet, erőszak és halál intenzív kaleidoszkópjában kapcsolódik össze. A film alapjául a Nobel-díjas perui író Mario Vargas Llosa azonos című regénye szolgált.

A film adatai:

Cím: A kecske ünnepe

Eredeti cím: La Fiesta del chivo

Készítés éve: 2005

Rendező: Luis Llosa

Időtartam: 120 perc

A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük!

A filmvetítés helye: Fogasház - kulturális befogadótér (1075 Budapest, Akácfa utca 51.)

A filmvetítés időpontja: 2012. november 25., vasárnap, 17 óra

A belépés ingyenes!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!