A Netflix megszerezte a néhai Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez Száz év magány című regényének jogait, amiből tévésorozatot készít, írta meg szerdán az El Tiempo.

Az újság szerint a digitális műsorszolgáltató megállapodást írt alá az író családjával, amelynek értelmében sorozatot készíthetnek a műből. Márquez fia, Rodrigo az El Tiempónak elmondta, hogy az alkotást már a jövő évben bemutathatják.

„Úgy vélem, jó idők járnak a sorozatokra, és a Netflixszel kötött szerződéssel a regény, az írója, Kolumbia és Macondo világa nagyobb közönséget érhet el” – mondta.

Az író fia szerint a sorozat apja és a család kérésének megfelelően nem angol, hanem spanyol nyelvű lesz, és részben Kolumbiában forgatják majd.

„Spanyol nyelven és Kolumbiában készül, eleget téve a család két legfontosabb kikötésének” – mondta García.

Az író soha nem adta el a szóban forgó regény megfilmesítési jogait, mert úgy vélte, hogy az epikus regényt nem lehet egy vagy akár két filmben is megfelelően vászonra vinni.

„Az új platformok megszületése, napjaink sorozatainak minősége, és az a tény, hogy az emberek már hozzászoktak a magas minőségű produkciók fogyasztásához” győzték meg a családot, hogy eladják a jogokat a Netflixnek, árulta el García az El Tiempónak.

„Ezeken túl az is szempont volt, hogy a Netflix nagy sikereket ért el a helyi nyelveken készített helyi sorozatokkal, amelyeket sikerrel juttattak el a spanyolajkú piacon túlra is. Ezek a körülmények tették lehetővé a családnak, hogy megfontolja, hogy elérkezett-e a pillanat, hogy megpróbáljuk” – mondta az író fia.

Írta: Adriaan Alsema

Forrás: Colombia Reports

Fordította: Latin-Amerika Társaság