Magyarországon töltötték az előző hétvégét, a hosszú hétvégét az ICAP (Kubai Népek Barátsága Intézet) képviselői. (Az ICAP az a szervezet Kubában, amelyik összefogja, koordinálja azokat a külföldi szervezeteket, amelyek kifejezik szolidaritásukat Kubával. Hazánkban nem először járt már ICAP delegáció, évek óta jó kapcsolatunk van ezzel a szervezettel).

Holmedo Pérez Rubio, az ICAP európai osztályvezetője és Adanay Mena García, a magyar ügyekért felelős koordinátor hivatalos megbeszélést folytatott a Kupi Lászlóval, a Magyar-Kubai és Kalocsai Kingával, a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság vezetőjével. A megbeszéléseken szóba került az öt kubai hazafi ügye, Kuba jelenlegi helyzete. A legfőbb téma természetesen az általunk szervezett kubai szolidaritási brigád volt. Örömüket fejezték ki, hogy szervezzük a részvételünket ezen és várhatóan népes magyar delegáció vesz részt a kubai forradalom ötvenedik évfordulójára szervezett brigádon. 

icap_1.jpg

A megbeszélés után a Kubai Nagykövetség fogadást adott, ahol kitüntették azon szervezeteket, azokat a személyeket, akik sokat tettek a szolidaritásért, Kubáért és a két ország közötti gazdasági, kulturális kapcsolatok fejlesztéséért. 

Kupi László, a Magyar-Kubai Szolidaritási Társaság elnöke itt kitüntetést vehetett át az elmúlt évek fáradhatatlan munkájáért. Szívből gratulálunk neki!

Az ICAP delegáció ellátogatott a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság asztalához a városligeti majálisra. Itt már sokkal kötetlenebb formában tudtunk egymással beszélgetni, egyeztetni jövőbeli céljainkat.

icap_2.jpg

icap_3.jpg

icap_4.jpg