Igazán jól sikerült a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság debreceni programja Hajdú-Bihar megye fővárosában. A DEPOLIT szervezésben, az egyetemen megtartott filmvetítésen mind a debreceni egyetem hallgatói, mind pedig külsős fiatalok szép számban jelentek meg.

debrecen2_kicsi.jpgAhogy már értesülhettetek róla itt a No Volverán című filmünk került bemutatásra. Ami nagyon pozitív volt a rendezvényben, hogy a film után egy kisebb vita alakult ki a résztvevő fiatalok között Venezueláról, a munkások önigazgatásáról, a gyárfoglalásokról és magáról a Hugo Chávez által hirdetett XXI. századi szocializmusról. 

A debreceni rendezvény óta sok pozitív visszajelzést kaptunk e-mail listánkon, többek között felkértek minket arra, hogy ugyanezt a rendezvényt vigyük el a szegedi egyetemre is .

Nagyon jó volt látni Debrecenben, hogy a fiatalok érdeklődnek Venezuela után, és nem csak felületesen. Volt köztük, aki szeretne jövő évben kimenni tanulni a Bolivári Egyetemre, de volt olyan is, aki a nyári kubai brigádunkhoz szeretne csatlakozni.