Sok szeretettel meghívunk 2009. március 7-én, szombaton, 16.30 órakor a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság által szervezet filmvetítésre, beszélgetésre, ahol bemutatjuk „Az az eredmény, hogy létezünk” című kubai dokumentumfilmet.

Most, 2009-ben, a kubai forradalom győzelmének 50. évfordulóján, a társaságunk kiemelt fontossággal foglalkozik a szocialista Kubával. Erről is szólna a mostani programunk, amelyre szeretettel várunk! 

A rendezvény helyszíne: Kossuth Klub, 1088 Budapest, Múzeum utca 7. (a Kálvin téri metrómegállótól két percre)

Ez a dokumentum film nagyon-nagyon fontos tényeket közöl velünk az elmúlt ötven év történelméről. Ez egy film - amely valós tényeken alapul - megcáfolhatatlan bizonyítékokat tár a néző elé a CIA azon terveire, hogy meggyilkolják Fidel Castro elnököt és azon törekvéseire, hogy megbuktassa a kubai forradalmat. A képek és a bizonyítékok bemutatják a CIA terveit teljes összetételükben a volt kubai elnök ellen. Több, mint 600 kísérlet volt a kubai vezető ellen, amit nem tudtak véghez vinni, köszönhetően a kubai titkosszolgálatnak. 

A filmet rendezte: Otto Miguel Guzmán, hossza 52 perc. A film spanyol nyelvű, de mi magyar nyelvre feliratoztuk. 

A rendezvényen felszólal Soraya E. Álvarez Núnez asszony, a Kubai Köztársaság magyarországi nagykövete és Jesus Mora, a Kubai Kommunista Ifjúsági Szövetség Magyarországon élő képviselője is. 

Itt további tájékoztatást adnánk a nyárra tervezett kubai brigádról, amely szintén kiemelt fontosságú eseménye lesz a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaságnak.

Erről bővebb tájékoztatást (ha még nem tudnál róla) itt találhatsz: http://www.venezuelai-szolidaritas.org/nyari_brigad_kubaban.html

Szeretettel várunk akkor szombaton!

Üdvözlettel:

Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság