Ismét teljesen megtelt a Kossuth Klub a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság rendezvényén. Nem volt üres szék, a folyosóról kellett behozni tartalékszékeket, 50-60 fő élvezhette az eseményünket.

marcius_7_1.jpgA vasárnapi program egy roppant érdekes film volt, amely eredeti dokumentumokkal mutatta be, milyen módszerekkel, tervekkel próbálkozott a CIA a hatvanas évek elejétől napjainkig meggyilkolni Fidel Castrót, a kubai nép vezetőjét.

A rendezvény előtt Soraya Alvarez asszony, a Kubai Köztársaság nagykövete bevezetőként szólt a szigetország elleni amerikai támadásokról, azokról a próbálkozásokról, hogy meggyilkolják a forradalom vezetőjét, Fidel Castrót.

A film tényekkel, dokumentumokkal mutatta be az Egyesült Államok titkosszolgálatának több mint 600 próbálkozását Castro meggyilkolására.

Ezt a filmet rövidesen kiadjuk, tehát, aki nem tudta megnézni, az is megvásárolhatja. (A többi filmünket itt találjátok: http://www.venezuelai-szolidaritas.org/shop.html).

marcius_7_2.jpgA film után Soraya nagykövetasszony és Jesus Mora, a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség első titkára és a Kubai Kommunista Ifjúsági Szövetség hazánkban élő képviselője ismertették a nyári kubai brigád néhány technikai részleteit.

Ha érdekel Téged is ez a lehetőség részleteket itt találsz.

Ezen alkalommal módunk nyílt vidéki szimpatizánsainkkal is szót váltani. Megbeszéltük, hogy március-április hónapokban filmvetítést, rendezvényeket tartunk vidéki városokban is. Meg fognak alakulni helyi szervezeteink is. Arról, hogy mikor lesz akciónk Szegeden és Miskolcon a közeljövőben értesítünk minden érdeklődőt! 

Ezt a filmvetítést az egyik baráti szervezetünk, az ATTAC-Magyarország kongresszusa után tartottuk. Itt – újra – megválasztásra került Benyik Mátyás az ATTAC elnöki tisztségébe, amelyhez szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk.

marcius_7_3.jpgA rendezvény végén a FIBU aktivistái nőnap alkalmából virágot nyújtottak át Soraya Alvereznek és Kalocsai Kingának.

Mi is sok boldogságot kívánunk minden nőnek ezen a nevezetes napon!