A hét közepén egy előadással mutatkozott be szervezetünk, a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság a Demokratikus Hálózatnál. A „Válság? Megoldás! Latin-Amerika napjainkban” című előadáson, Kalocsai Kinga, a szervezet elnöke tartott vitaindítót.

demokratikus_halozat_kicsi.jpgMind a bevezetőben, mind a sok-sok kérdésben azt próbálták elemezni a jelenlévők, hogy milyen baloldali folyamatok játszódnak Latin-Amerikában, hogyan próbálnak szembeszállni a neoliberális gazdaságpolitikával, milyen alternatívát tudnak nyújtani ezek az országok a gazdasági világválságra. 

A mai baloldali Latin-Amerika Venezuelából kiindulva, Venezuelán keresztül lett bemutatva, szó esett Kubáról, Bolíviáról, Ecuadorról, Nicaraguáról, Brazíliáról, Hondurasról, a Dominikai Köztársaságról és már El Salvadorról is. 

Legfőképpen az ALBA (Bolivári Alternatíva Amerika Népei Számára) és az UNASUR (Dél-Amerikai Nemzetek Uniója) tevékenysége, alternatív megoldásai lett körüljárva, hogy milyen válaszokat adnak a válságra, hogyan próbálják ellensúlyozni az észak-amerikai befolyást.

Köszönjük a meghívást a Demokratikus Hálózatnak erre az érdekes és tartalmas beszélgetésre, vitára. A következő előadásaink, filmvetítéseink április közepén, Miskolcon és Szegeden lesznek.