Venezuelai filmek, a Havana Eva (Fina Torres alkotása) és az Hermano (rendezte Marcel Rasquin) hozták el a Los Angeles-i Latin Nemzetközi Filmfesztivál (LALIFF) legfontosabb díjait.
 

filmfestival.jpg

A Havana Eva a Zsűri Legjobb Filmnek járó díját kapta, az Hermano-t pedig a közönség találta a legjobb filmnek.
 
A venezuelai La Villa del Cine, valamint Kuba és Franciaország koprodukciójában készült Havana Eva egy fiatal kubai varrónő nehézségeit mutatja be, aki egy állami tulajdonú esküvőiruhagyárban dolgozik. A film, amelynek főszereplője Prakriti Maduro venezuelai színésznő, lelkes hangú kritikákat kapott, miután bemutatták a fesztiválon Los Angelesben.
 
A Havana Eva a Legjobb Film díját kapta a New York-i Nemzetközi Latin Filmfesztiválon is. Az Hermano pedig a San Jorge de Oro Legjobb Film díját, a Kritikusok Díját és a Közönség Díját nyerte el a 32. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválon. Az Hermano két fogadott testvér, Daniel és Julio történetét meséli el, akiknek lehetőségük nyílik, hogy megváltoztassák az életüket és kitörjenek a nyomorból, amikor egy menedzser meghívja őket, hogy próbáljanak szerencsét a Caracasi Futball Klubban. A 2006-ban létrehozott, állami tulajdonú produkciós cég, a La Villa del Cine számos olyan filmet készített, amiket otthon és külföldön egyaránt díjaztak. Ilyen volt, mások mellett, a Postales de Leningrado (Mariana Rondón), a Zamora (Roman Chalbaud) és a Libertador Morales, El justiciero (Efterpi Charalambidis).