Az idén huszadik alkalommal megrendezett éves havannai Habanos Fesztivál múlt pénteki zárásakor tartott árverésen több mint 1,7 millió dollár folyt be, amit a karibi szigetország egészségügyi rendszerére fordítanak.

Legkevesebb hétszáz humidort – szivardobozt – készítettek kézzel a záróeseményen, amelyekbe a Cohiba, a Montecristo, a Romeo y Julieta, a Partagas, az Hoyo de Monterrey és a H. Upmann híres kubai szivarmárkák büszkeségei kerültek.

Az árverésen befolyt összeget a kubai egészségügyre fordítják - Fotó: EFE

A gálaestet, mint minden évben, a neves Habanos vállalat szervezte. Idén a Habanos egy új márkát vezetett be: a Maduro de Partagast.

Az est fő fellépője a háromtagú Orishas zenekar volt, ami ízelítőt adott a közeljövőbeli koncertjéből, ami több mint kilenc év után az első fellépésük lesz a szigetországban.

Híres emberek is ott voltak az eseményen, például Demian Bichir mexikói színész, akit az „Egy jobb élet” című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelöltek. Ő játszotta a néhai forradalmi vezetőt, Fidel Castrót is a 2008-as „Che” című filmben.

Az ötnapos fesztiválon több mint kétezer forgalmazó, termelő, gyűjtő, művész és lelkes rajongó vett részt hetven országból.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság