Leonardo DiCaprio színész legújabb környezetileg fenntartható ecuadori projektje keretében dollármilliókat fektet be egy olyan ecuadori cégbe, amely az Amazóniában termő guayusa levelekből teát készít.

„Büszke vagyok rá, hogy befektethetek a Runába és csatlakozhatok hozzá, hogy ezzel is támogassam az amazóniai őslakosokat, akiknek jövőjét veszélyezteti a földjeik gázkitermelés és mezőgazdasági termelés céljából való kizsákmányolása” – írta ki a színész az Instagramra.

DiCaprio ezzel az akciójával is az őslakosokat kívánja támogatni - Fotó: Anna Premo/Wikimedia Commons

DiCaprio egyúttal a cégben szerzett részvényeit a Runának dolgozó guayusa-termesztő gazdáknak ajándékozza, mert szerinte az ilyen gazdálkodó közösségek mindenhol a világon veszélyben vannak a szülőföldjeik kizsákmányolása miatt.

„Mindent tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy segítsük az őslakos illetve helyi embereket, akik túlságosan gyakran szenvedik el a legborzasztóbb természetkárosítást, és őket veszélyezteti legjobban a klímaváltozás” – mondta DiCaprio. „Megerősíteni őket abban, hogy kiálljanak magukért és visszaverjék a túlélésüket veszélybe sodró külső érdekeket, támogatandó ügy.”

Más hírességek, Channing Tatum, Adam Rodriguez és Marlon Wayans is befektettek a cégbe.

DiCaprio korábban 3,4 millió dollárt adományozott a Chevron által ecuadori Amazóniában okozott olajkatasztrófa áldozatainak.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság