A héten egy új, rendkívül érdekesnek ígérkező könyvet mutatnak be Brazíliáról Londonban Brazil Inside Out (Brazília kívülről-belülről) címmel, amely az ország iránt érdeklődők számára egészen biztosan hasznos lesz.

A Latin America Bureau és a Practical Action Publishing gondozásában megjelent Brazil Inside Out-ot május 8-án fogják hivatalosan bemutatni Londonban. A szerzők, Jan Rocha és Francis McDonagh hosszú ideje az országban élő emberek, akiknek így bőven nyílt lehetőségük megismerni a helyi viszonyokat, a helyi emberek gondolkodás módját, kultúráját, szokásait és történelmét. Jan Rocha, aki a BBC World Service és The Guardian állandó szerzője, már több mint 30 éve él az országban, a Latin America Bureau oldalán futó blogja kiváló információforrás például a tavalyi brazíliai tüntetéssorozat megértéséhez.

Néhány a könyvhöz írt eddigi ajánlás olyanoktól, akik a megjelenése előtt olvashatták:

Linda Rabben (amerikai antropológus, az emberi jogok szószólója, számos könyv szerzője): A futballtól az amazonasi esőerdőig. A Brazil Inside Out nagyszerűen feltérképezi a brazil társadalom, gazdaság és politika hatalmas palettáját. Jan Rocha és Francis McDonagh kompakt és olvasható terjedelemben osztja meg velünk Brazíliáról szóló szakértelmét, ami tökéletes olvasmány a repülőútra a világbajnokságra igyekvők számára – és egy második olvasásra a visszaúton.

Liz Throssell (a BBC korábbi brazíliai tudósítója): „A Brazil Inside Out egy nagyszerű, de rövid olvasmány azok számára, akik szeretnék megismerni ezt a hatalmas, izgalmas, összetett és ellentmondásos országot, amely bennfentes módon íródott, bemutatva azt, hogy mit jelent Brazília és brazilnak lenni.”

Julian Filochowski (az Oscar Romero Trust elnöke): „Francis McDonagh és Jan Rocha nagyon okosan ragadták meg Brazília és népének szépségeit és összetettségét ebben a tömör, informatív és olvasmányos műben. Egy világos összegzést és érzékeny elemzést készít a gyarmati történelemről, a rabszolgaság kitörölhetetlen nyomairól, a gazdag kultúráról, és a hatalmas ország által bejárt gazdasági útról és politikai tapasztalatairól. A vibráló brazil élet szinte életre kell a lapokon.”

Oliver Balch (a Viva South America! könyv szerzője): „Függetlenül attól, hogy Ön rendszeres látogatója, vagy első alkalommal jár Brazíliában, a Brazil Inside Out garantált szórakozást és információkat nyújt. Rocha és McDonagh egyaránt bennfentes szakértők, akik könnyedén adják át a tudásokat. Az eredmény az egyik leglényeglátóbb, élvezhetőbb bevezető Brazíliába hosszú idő óta.”

Mark Perryman (az Ingerland: Travels with a Football Nation szerzője): „A Latin America Bureau nagy szakértelemmel, informatívan és éleslátóan mutatja be a régiót. Ezzel az útmutatóval kombinálták a régióról szerzett információikat a futballal, amely nélkülözhetetlen olvasmánnyá teszi a 2014-es világbajnokság idején ezt a könyvet, akár otthon, akár a helyszínen.”

A könyv adatai:

Szerzők: Jan Rocha és Francis McDonagh

Kiadó: Practical Action Publishing

Megjelenés éve: 2014

Nyelv: angol

Oldalszám: 160

ISBN-szám: 9781780448480

A könyv ára: 9.95 font (az alábbi linken rendelhető meg például:

http://developmentbookshop.com/brazil-ebook)