Több mint hetvenéves megszakítás nélküli munkával az A Voz do Brasil (Brazília Hangja) rádióműsor benne van a Guinness rekordok könyvében, és 30 milliós napi hallgatósággal neki van a legnagyobb közönsége Brazíliában.

Az A Voz do Brasil egy állami rádiós hírműsor, amit minden rádióadó sugároz hétfőtől péntekig este hét órakor, és a kormánnyal kapcsolatos hírekről számol be.

Ez egy alternatíva az állampolgárok tájékoztatására a kormány szociális programjairól, a törvényhozási és igazságügyi tevékenységről, mindez csupán hatvan percben, ismertette Flavio González újságíró, a műsor igazgatója a Prensa Latinának.

„Objektív, egyszerű és összefoglaló módon viszünk híreket az ország minden sarkába, reklámok nélkül, amivel 30 millió hallgatónk van, és országosan elsők vagyunk” – mondta.

Példaképpen González elmondta, hogy most éppen a műsor arról a több ezer brazil és külföldi orvosról számol be, akik júliusban jelentkeztek Dilma Rousseff elnök asszony felhívására, hogy nyújtsanak egészségügyi szolgáltatásokat vidéken élő, alacsony emberi fejlődési mutatókkal rendelkező braziloknak.

„Bemutatjuk ezeknek az orvosoknak a tevékenységét, a központokat, ahol segíteni fognak az embereken, illetve eme „Mais Medicos”-ra (Több Orvos) keresztelt kezdeményezés létesítményeit és eredményeit, fogalmazott González.

A Brazil Kommunikációs Vállalat felelős a hírek első huszonöt, a kormányról szóló percéért, míg a szenátus, a képviselőház és a legfelsőbb bíróság rendelkezik a fennmaradó percekkel.

A műsorról további információk érhetőek el itt:

http://twitter.com/avozdobrasil

Leovani Garcia Olivarez

Forrás: Prensa Latina