A Chilei Nagykövetség számos rendezvénye mindegyikének egy közös vonása van: a chilei-magyar kétoldalú kapcsolatok előmozdítása és gazdagítása.

2012. október 22-én Chile magyarországi nagykövetsége, a Chile Wein Import Magyarország Kft. illetve a Chilei Export Ügynökség (ProChile) közös szervezésében került sor a chilei borokat bemutató estére, amely illeszkedik a chilei külügyminisztérium nemzetközi kereskedelmi kapcsolatainak a fejlesztésére irányuló állandó törekvéseihez. A rendezvény házigazdája a Chilei Köztársaság nagykövete, Rodrigo Nieto Maturana úr és kedves felesége volt.

Az eseményen a chilei bor promóciója mellet a chilei kultúra megismertetése is nagy szerepet kapott olyan jellegzetes chilei ételspecialitások kíséretében, mint például az „empanadas” (húsos táska), ceviche (halból készült étel), és „ave-pimiento” (kaliforniai paprikával készült csirkehúsos szendvics töltelék).

Ezen a különleges estén a borkultúrával foglalkozó média számos képviselőjét, üzletek és éttermek tulajdonosait, sommeliereket, szállodai vezetőket, több magyar minisztérium munkatársát és a diplomáciai testület több tagját is a körünkben üdvözölhettük.

A résztvevők különböző chilei régiók 7 pincészetének 10 borát kóstolhatták meg, megünnepelve Magyarország chilei nagykövetségének ez év augusztusi újranyitását, amely tükrözi Chile és Magyarország fokozatosan megerősödő kapcsolatát.

A rendezvényen bemutatott borok listája:

A Chile Wein Import részéről bemutatott borok:

WILLIAM COLE PINCÉSZET: SAUVIGNON BLANC

TRES PALACIOS PINCÉSZET: CHARDONNAY

ROSARIO PINCÉSZET: ROSE, CABERNET-SAUVIGNON

LAURA HARTWIG PINCÉSZET: CARMENÉRE

TARAPACÁ PINCÉSZET: PLUS 2009

Az est különleges itala a Chile Wein Import figyelmességeként a Pisco Capel 40 százalékos alkoholtartalmú szőlőpárlat volt.

A Chilei Nagykövetség részéről bemutatott borok listája:

SANTA RITA PINCÉSZET: CABERNET-SAUVIGNON

GRAN HACIENDA: CABERNET-SAUVIGNON/MERLOT, MERLOT

SANTA INÉS PINCÉSZET: CARMENÉRE

Összeállította: Gáspár Nikolett