Arcelia Gallardo a tulajdonosa a Kaliforniában található Csokoládé Ház nevű édességpalotának. A Los Angelesben született, de Mexikóból bevándorolt szülők gyermekeként született csokoládémester szenvedélyesen kutatja az ősidők kultúráját, művészetét, a kakaó jelenlegi termőhelyeit és nem utolsó sorban a fenntartható fejlődés lehetőségeit a dél-amerikai közösségekben.

Mielőtt megalapította saját vállalkozását, Arcelia körbeutazta szinte egész Európát annak érdekében, hogy elsajátítsa többek között a tradicionális európai csokoládékészítés technikáját.


„Maga az ötlet nyolc évvel ezelőtt pattant ki a fejemből, köszönhetően azoknak a séfeknek és mestereknek, akik tanulmányaim során megtanítottak bánni a csokoládéval. Úgy éreztem valakinek tudatnia kell a világgal, hogy a csokoládé Dél-Amerikából származik és ez a személy lehetnék akár én is.”

A bonbonok, csokoládétáblák és a finomabbnál finomabb desszertek készítése során a mesterek az európai technikákat ötvözik a Latin- Amerikából származó hozzávalókkal.

Néhány különleges íz a kínálatból: chili, tequila, guatemalai kávé, inka mogyoróvaj, mexikói vanília, brazil tengeri só, maracuya, guava, mangó...

„A csokoládét eredetileg nem evés céljából alkották meg a maja és azték őslakosok, hanem egyfajta frissítő ital volt. Az évek elmúltával átalakult a szokás, de Latin-Amerikában még ma is nagy hagyománya van a csokoládé italként való fogyasztásának

A Csokoládé Ház hivatalos weboldala: http://www.casadechocolates.com/

Írta: Gáspár Nikolett