Kuba is átélt hasonló éveket. Az IMF és a Nyugat hátat fordított nekik, földjeiken kívül semmijük sem maradt. Megoldották. Erről szól ez a videó.

Az éhínséget furcsa, de kreatív módszerekkel és társadalmi összefogással előzték meg. Mivel Magyarország is kerülhet ilyen helyzetbe, érdemes megnézni a filmet. Államcsőd esetére kötelező anyag.

Mit tegyünk, együnk, ha nem lesz pénzünk élelmiszerre? Van-e kiút a nyomorból?

A teljes elszigeteltségből és nyomorból "zöld forradalommal", városi kertekkel és kertészkedő értelmiségiekkel törtek ki. Saját maguknak is megtermelhetjük az élelmiszert, még a városokban is. Vessük be földjeinket! Parkok, kutyafuttatók helyett veteményes kerteket!

{youtube}fLDwF6d076E{/youtube}

Műtrágya, ökrök, traktorok, pénz helyett cserekereskedelem, központilag szervezett élelmiszerosztások és állam által osztogatott ingyen biciklik. Kevesebb zsír, több zöldség. Tevebolt, autóstop, 3 óránként járó buszok. Kocsik helyett lovak és biciklik. Hosszabb átlagéletkor, egészségesebb életmód.

Az olajválság és az elszigeteltség a káosz helyett összefogta az országot: újra egymásra találtak az emberek. A szomszédok segítettek, élelmiszert vittek egymásnak. Kubában mindenkinek van lakása és számíthat az államra.

Nem vicc, működő modellről van szó.

Matolcsy György figyelmébe!

Mindig van remény.

Írta: Gémesi Gábor

Forrás: freudhalott.blog.hu