Franco Nero veterán olasz színész a szigetországban megrendezett Olasz Kultúra Hete keretében Kubába látogatott, hol számos intézményt keres fel.

A Kubában november 27. és december 3. között 20. alkalommal megrendezett Olasz Kultúra Hete Nero előtt tiszteleg, aki olyan politikai és társadalmi kérdéseket feszegető filmekben is játszott, mint a Sergio Corbucci által írt és rendezett spagetti western, a Django.

Nero az Olasz Kultúra Hete keretében érkezett a szigetországba - Fotó: EFE

Nero ezzel az alkotással tört be a filmiparba, és azt követően keresett színész lett mind Olaszországban, mind pedig külföldön.

A Kubai Forgatókönyvírók és Színészek Egyesülete tegnap a híres kubai filmrendezőről, Tomás Gutiérrez Aleáról elnevezett díjjal tüntette ki Nerót.

A havannai Infanta moziban számos olasz filmet vetítenek, köztük Nero más klasszikus filmjeit, például az 1968-as „Il giomo della civettát”, amit Damiano Damiani írt és rendezett.

Az Olasz Kultúra Hetét Olaszország kubai nagykövetsége, a Kubai Kulturális Minisztérium és a Havannai Történeti Intézet közösen szervezte.

Forrás: Prensa Latina

Fordította: Latin-Amerika Társaság