Evo Morales bolíviai elnök szombaton bírálta az Egyesült Államok legújabb szankcióit Venezuela ellen, és kijelentette, hogy azok Latin-Amerika destabilizálására tett kísérletek.

A bolíviai államfő szerint azok ellen a hatóságok ellen szankciókat bevezetni, amelyek demokratikus választásokat bonyolítanak le, ellentétes a venezuelai emberek akaratával.

Evo Morales nem hagyta szó nélkül az Egyesült Államok legújabb szankcióit - Fotó: AFP

„Latin-Amerika nem jenki gyarmat többé” – jelentette ki Morales, és hozzátette, hogy a lépés csak a szövetséges állam elleni sikertelen beavatkozási kísérletek hiábavalóságát példázza.

Az egyoldalú szankciók, mondta Morales, a venezuelai emberek ellen következetesen elkövetett bűncselekmények.

„Az Egyesült Államok megsérti venezuelai testvéreink emberi, politikai és gazdasági jogait, és azért vezet be önkényes és egyoldalú szankciókat vezet be, mert a jobboldal súlyos vereséget szenvedett az októberi választásokon, amivel agressziót követ el Venezuela, a demokrácia és Latin-Amerika ellen” – írta Twitter-oldalán a bolíviai vezető.

Morales arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok akciója támadás a demokrácia ellen.

Az Egyesült Államok kormánya csütörtökön újabb szankciókat jelentett be tíz venezuelai köztisztviselő, köztük miniszterek és az Országos Választási Tanács (CNE) tisztviselői ellen.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság