A venezuelai egészségügyi miniszter szerdán betiltotta a Coca-Cola Zero további árusítását, mivel ez a termék káros összetevőket tartalmaz. Jesú Mantilla miniszter ezzel egy időben bejelentette, hogy vizsgálatot fognak tartani a Coca-Cola cég venezuelai létesítményeiben is.

coke-zero.jpgA minisztérium utasítása értelmében meg kell akadályozni a Coca-Cola Zero további terjesztését és a boltokban lévő termékeket be kell gyűjteni. „A terméknek el kell tűnnie a kereskedelemből, mivel ez veszélyezteti a venezuelai lakosság egészségét”  - mondta a miniszter. Hangsúlyozta, hogy az eljárás egyetlen oka a lakosság védelme. 

A Coca-Cola Zerót néhány hónapja mutatta be az amerikai cég a venezuelai piacon. Bár a vállalkozás visszautasította a vádakat, bejelentették, hogy hajlandóak együttműködni a venezuelai hatóságokkal.

A venezuelai rádióállomás, a YVKE Mundial ismertette egy mexikói újság közleményét az üggyel kapcsolatban és idézi az El Universally című újság már két éve megjelent információit, amely szerint a Coca Cola Zero natriumcyclamatot tartalmaz, amely forgalmazását az USA-ban 1970 óta nem engedélyezik, mivel rákkeltő hatású.