A szegedi önkormányzat és két nagy művészeti intézménye, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szimfonikus Zenekar a haiti katasztrófa áldozatainak emlékére jótékonysági hangversenyt rendez: 2010. február 7-én, vasárnap este fél 8-kor Mozart Requiemje szólal meg a színházban. Az est teljes bevétele a túlélők megsegítését szolgálja. Jegyek a színház jegyirodájában 800-2.400 Ft közötti áron kaphatók, továbbá a helyszínen a Magyar Vöröskereszt hivatalos adománygyűjtői is jelen lesznek.

Dr. Solymos László várospolitikai alpolgármester elmondta, hogy a Szegedi Nemzeti Színházban egy jótékonysági segélykoncertet rendeznek február 7-én fél nyolckor, a haiti földrengés áldozataiért és a túlélők megsegítésére. A jótékonysági koncerten a Szegedi Szimfónikus Zenekar lép fel, melynek teljes bevételét, illetve a beérkező adományokat a földrengés súlytotta szigetország megsegítésére ajánlják fel.

Az alpolgármester szerint kötelességünk is segíteni, hiszen 131 évvel ezelőtt Szeged városa is a nemzetközi összefogás eredménye képen újulhatott meg az 1879-es nagyárvíz után.

Baross Gábor, a Szegedi Szinfónikus Zenekar igazgatója elmondta, hogy a zene felhívó erejét szeretnék mozgosítani a szörnyű tragédia ügyében, hogy az emberek érdeklődését felkeltsék a természeti katasztrófa és a karitatív segítségnyújtás fontossága iránt. A szegedi szimfónikusok Mozart Requiem-jét adják majd elő február 7-én, vasárnap.

A kezdeményezéshez szegedi képzőművészek is csatlakoztak: a Szög-Art alkotóinak felajánlott műveiből kamara-kiállítás lesz az előcsarnokban; a megvásárolt művek vételára is a jótékony célra fordítódik.

Mozart Requiemjét a Szegedi Nemzeti Színház négy magánénekese, Kónya Krisztina (szoprán), Érsek Dóra (mezzoszoprán), László Boldizsár (tenor), Altorjay Tamás (basszus), a Vaszy Viktor Kórus és a Szegedi Szimfonikus Zenekar szólaltatja meg Gyüdi Sándor vezényletével. Az esten közreműködik Fekete Gizi színművésznő.