A bolíviai kormány arról informálta a világ közvéleményét, hogy körülbelül 120 ország és nemzetközi szervezet jelezte részt vételét a Népek Világ Konferenciáján a Klímaváltozásról, amelyet április 19-22-e között rendeznek meg Cochabambában.

oscar_coca.jpgAz elnöki hivatal minisztere, Oscar Coca elmondta, hogy a külügyminisztériummal koordinálják a húszezer delegált fogadását a rendezvényre, amely a nagyon nagy érdeklődést keltett fel. 

Coca elmondta, hogy a csúcson tervezik egy világméretű program létrehozását a kapitalizmus ellen, aminek az a célja, hogy megőrizze a Földet és a környezetet. 

Evo Morales elnök azután hívta össze ezt a találkozót, hogy az ENSZ csúcstalálkozója a klímaváltozásról előző év decemberében Koppenhágában, Dániában kudarcba fulladt. 

Időközben, a bolíviai parasztok vezetője, Dionisio Cabrera jelezte, hogy a delegáltak az ő szektorában már regisztráltak, hogy részt tudjanak venni a fórumon.    

A mezőgazdasági szektor – tette hozzá – sürgetni fogja az iparosodott államokat, hogy fizessenek környezetvédelmi adót. 

A dokumentum, amely Bolívia javaslatait tartalmazza A Népek Világkonferenciáján a Klímaváltozásról és a Föld Jogairól március 30-án Cochabambában lett elfogadva. 

Kapcsolódó cikk: Felhívás a Népek Világkonferenciája a Klímaváltozásról és a Föld Anya Jogairól