A “Por la Paz” (a Békéért) oldalon http://www.porlapaz.info/  aláírásukkal láthatják el a felhívást és elolvashatják a témához kapcsolódó információkat és cikkeket.

porlapaz.jpg 

Állítsuk meg a fokozódó imperialista agressziót Latin-Amerikában és a Karib-térségben.

A X. Kubai-Venezuelai Kormányközi Találkozón és a VIII. ALBA Csúcstalálkozón az állam- és kormányfők a térségünkben bekövetkezett legfrissebb események fényében megvitatták és értékelték a jelenlegi helyzetét.

Az Obama adminisztráció hatalomba kerülésével feltételezték, hogy az északi hatalom új alapokra helyezi a Latin-Amerikával és a Karib-térséggel kapcsolatos álláspontját. Ám mostanra nyilvánvalóvá vált a haladó erők és a békéért küzdők számára, hogy ez a lehetőség csupán illúzió maradt.

Tovább léteznek és erősödtek a területi integritásunkat és országaink függetlenségét támadó fenyegetések. Ahogy Fidel Castro is rámutatott “a hondurasi államcsíny, a Kolumbiában létesített hét katonai támaszpont, olyan történések, melyekre az új amerikai elnök hivatalba lépése után került sor”.

Fél évszázaddal a II. Világháborút követően, a hidegháború végeztével, mikor már nem létezik a Szovjetunió, a jelenlegi elnök elődje újra felállította a IV. Flottát. Világosak a birodalom valódi szándékai, bár most Barack Obama kedves mosolya és afroamerikai arca mögé is rejtőzzenek.

Népeink békét akarnak, hogy tovább dolgozhassanak egy egyenlőbb és igazságosabb társadalom létrehozásán. Az imperialista agresszió olyan erőfeszítésekre kényszerít minket, melyeket inkább ennek a célnak a megvalósítására szeretnénk használni.

Az imperialista agresszió fokozódásával nélkülözhetetlen az írók, művészek, szakemberek, alternatív tájékoztató eszközök, a társadalmi mozgalmak és szervezetek, a jóakaratú személyek és mindazok mozgosítása, akik hajlandóak harcolni a békéért és az emberi faj túléléséért.

Az emberiség védelmében kérünk minden személyt és szervezetet, hogy emeljék fel hangúkat a világhálón az imperializmus háborús terveivel szemben és minden lehetséges formában tájékoztassák a nemzetközi szervezeteket, kormányokat, nemzeti parlamenteket és politikai pártokat.

Állítsuk meg a fokozódó imperialista agressziót Latin-Amerikában és a Karib-térségben, a békéért és az emberiségért.

A világháló az emberiség védelmében.