Evo Morales bolíviai elnök kedden azt mondta, hogy Kuba soha nem volt terrorista állam, ellenkezőleg, mindig is olyan ország volt, amely nagyon szolidáris volt a világ összes többi országával. Éppen ezért „nincsen semmi oka annak, hogy Kuba bármilyen terrorista államokkal kapcsolatos listán szerepeljen.”

„Ha az Egyesült Államok felvette Kubát a terrorista országok listájára, akkor hibát követett el” – fogalmazott Morales egy sajtóközleményben.

„Számomra az egyetlen terrorista ország az Egyesült Államok. Kuba ide sorolása az arrogancia politikája. Ha úgy dönt, hogy leveszi Kubát, mi üdvözölni fogjuk ezt a gesztust” – mondta a bolíviai elnök.

Ezzel arra a folyamatra utalt, amely a kapcsolatok rendezésére irányult az Egyesült Államok és Kuba és Venezuela között, és úgy vélte, hogy nyíltan meg akarják osztani a bolivári szövetség országait.

Az őslakos elnök szerint, ha Barack Obama amerikai elnök segíteni akar Kubának, ahogyan Panamában mondta, akkor „ki kell fizetnie a gazdasági blokád okozta károkat”.

Forrás: Prensa Latina

Fordította: Latin-Amerika Társaság