Kedves Barátaink:

Azért fordulok hozzátok, hogy a figyelmeteket és segítségeteket kérjem az öt kubai hazafi egyikének az állapotával kapcsolatban, akiket igazságtalanul tartanak az USA börtöneiben 12 éve, mert harcoltak a terrorizmus ellen.

icap_logo.jpgÉppen most hagytunk jóvá egy tiltakozó nyilatkozatot a Kubai Néphatalmi Nemzetgyűlésben, amely megtalálható talán minden kubai sajtótermék weblapján és a blogunkon is, amelynek címe “Siempre con Cuba”, és amelyben Gerardo Hernández Nordelo ügyének világos magyarázata olvasható.

Mindannyiunk számára most az a legfontosabb, hogy fokozzuk az erőfeszítéseinket annak érdekében, hogy az Egyesült Államokban élő emberek, az elnökük, a Kongresszus, a Börtönök Szövetségi Irodája, és mindazok az emberek, akik befolyással bírnak biztosan tudomást szerezzenek az Ötök ügyéről, és különös tekintettel Gerardo helyzetére. A főparancsnok számos alkalommal bírálta a kubai ötök helyzetét, köztük Gerardóét; és elmondta, hogy kínzásnak vagyunk tanúi, és erre figyelmeztetnünk kellene az embereket; fokoznunk kell a tetteinket annak érdekében, hogy Obama elengedje őket.

Felkérlek benneteket, hogy erőfeszítéseitekkel járuljatok hozzá, hogy Gerardo visszatérhessen a társai közé; és hogy sürgősen orvosi ellátásban részesüljön, és készülni tudjon fellebbezési folyamatra, valamint a feleségének, Adriana Pérez O’Connor-nak legyen módja őt meglátogatni.

Nagyon méltányoljuk az azonnali reakcióitokat attól fogva, hogy Alarcón elvtárs bírálta ezt a helyzetet, és kérünk titeket, hogy regisztráljatok a közösségi oldalakon, különösen a Facebookon és a Twitteren, hogy az egész világon terjesszük a teljes igazságot erről az igazságtalanságról. Nem nyugodhatunk ebben a csatában addig, amíg az Ötöket szabadon nem engedik, mindannyiukat, azonnal.

Testvéri öleléssel,

Kenia Serrano Puig

Elnök

A Népek Barátságának Kubai Intézete (ICAP)

Havana, 2010. augusztus 1.

“A Forradalom 52. éve”