Fidel Castro, a kubai forradalom történelmi vezetője és Raúl Castro kubai elnök szombaton üdvözletüket küldték Nicaraguának a sandinista forradalom győzelmének 35. évfordulója alkalmából.

A levélben Fidel Castro üdvözölte az 1979. július 19-i sandinista győzelmet, és Nicaraguát visszafordíthatatlanul az antiimperialista küzdelem fellegvárának nevezte.

Azt is hangsúlyozza, hogy Daniel Ortega elnök kulcsfigurája a kontinens népei által folytatott harcnak.

Daniel Ortega egy közelmúltbeli találkozója Fidel Castróval

Raúl Castro is testvérien üdvözölte az évfordulót és a nicaraguai népet.

A leveleket a főváros La Fé terén olvasták fel több százezer nicaraguai előtt. A kubai kormány részéről Ramiro Valdés alelnök vett részt az eseményen, és úgy fogalmazott, hogy ez a győzelem volt a kezdete annak a hosszú átalakulásnak, amin ez az ország keresztül ment.

Azt mondta, hogy a Sandinista Nemzeti Felszabadító Front (FSLN) Anastasio Somoza diktatúrája felett aratott győzelmével a közép-amerikai ország elnyerte a szuverenitását, és a jogot, hogy egy igazságosabb társadalmat építsen.

A Daniel Ortega elnök által vezetett ünnepségen részt vett Nicolás Maduro venezuelai elnök, Salvador Sánchez Cerén, El Salvador új államfője, Juan Orlando Hernández, Honduras elnöke, a Nobel-békedíjas Rigoberta Menchú, az ecuadori parlament elnöke, Gabriela Rivadeneira, és mások.

Forrás: lainfo.es

Fordította: Latin-Amerika Társaság