A Paraguayi Kommunista Párt (PCP) elnöke, Pedro Luis Casabianca úgy fogalmazott, hogy hiába az Egyesült Államok kormányának minden erőfeszítése, semmilyen Zunzuneo nem győzi le a forradalmi Kubát.

A Prensa Latinának adott nyilatkozatában Casabianca kijelentette, hogy nem meglepő, hogy Washington minden eszközt bevet, köztük a legújabb távközlési újdonságokat is, hogy megpróbálja legyőzni Kubát, és annak példáját.

Az Egyesült Államok a reakció és az ellenforradalom paradigmája, és nem tudja elérni a céljait, mert Kuba mély történelmi és tudományos alapokon nyugszik, és a kubai forradalom vezetőjének, Fidel Castrónak a gondolkodásmódja a legtisztább jelenleg Latin-Amerikában, tette hozzá.

Casabianca a karibi szigetország elleni úgynevezett kubai twitter intervenciós természetéről beszélt, és kijelentette, hogy az Egyesült Államok kormány nyíltan beavatkozik Paraguayban is.

Emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok nemrégiben egy állítólagos biztonsági támaszpontot nyitott a Paraguay északi részén található San Pedro tartományban, és a megnyitón részt vett az Egyesült Államok Fegyveres Erőinek Déli Parancsnoksága egyik vezetője és az észak-amerikai ország nagykövetségének katonai attaséja.

Annak a véleményének is hangot adott, hogy a ZunZuneóval az Egyesült Államok torzítani akarja a kubai valóságot, megtéveszteni próbál és zavart kelteni, abban a reményben, hogy destabilizálja a kubai folyamatot.

A forradalmi Kuba iránti megszállottsága közepette nem ismeri fel, hogy ez az új próbálkozás ugyanúgy el fog bukni, mint a blokád, ami annak ellenére is kudarc, hogy mennyi kárt okozott a kubai népnek és mi népeinknek, tette hozzá.

Határtalan bizalmunk van azok felé a kubaiak felé, akik hősiesen harcolnak és mindig győzedelmeskednek, és újra legyőzik a Birodalmat azon próbálkozásában, hogy hazug propagandát adjon el a Kuba forradalmi igazsága ellen, fogalmazott.

Végül pedig azt mondta, hogy az Egyesült Államok ezt a támadását is el fogja bukni, mert az agresszor gazdaságilag, politikailag és morálisan omladozik belülről, ami a világ többi része számára világosan látszik.

Forrás: Prensa Latina