A 78 éves Cheo Feliciano híres Puerto Ricó-i énekes autóbalesetben meghalt mikor tegnap kora reggel hazafelé tartott. Elvesztését az egész ország gyászolja.

Feliciano Jaguar típusú járművével helyi idő szerint körülbelül hajnali négy óra húsz perckor Cupey körzetében villanyoszlopnak csapódott, és a helyszínen meghalt, számoltak be róla a hatóságok.

Az előadóművész a baleset idején a háza felé haladt, és a gyanú szerint a balesetet egészségügyi problémák okozták, mivel Feliciano cukorbeteg volt.

Mivel nem volt bekapcsolva a biztonsági öve, a hatóságok úgy vélik, hogy ez is hozzájárult a halálához.

Ismael Miranda énekes könnyek között mondta el, hogy ma Mexikóba utaztak volna, mert holnap előadásuk lett volna Acapulcóban.

Hiram Guadalupe újságíró emlékeztette a Prensa Latinát, hogy Cheo Feliciano nem csupán salsa előadóként, de bolero énekesként is kiemelkedő volt.

Andy Montañez alig talált szavakat, amikor értesült Cheo Feliciano tragikus haláláról, akihez a zenén túl személyes barátság fűzte.

Mint sokakat másokat, Montañezt is lenyűgözte, hogy miután legyőzte a rákot, Cheo karrierje új lendületet vett.

Az El Gran Combo of Puerto Rico énekese, Jerry Rivas az alázatát emelte ki, és „bálványomnak, ihletforrásomnak” nevezte pályája elején.

Feliciano holttestét boncolásra az igazságügyi orvostani intézetbe szállították, ahol megállapítják majd halálának lehetséges okát.

Forrás: Prensa Latina