A tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Cubasolar 2014 Nemzetközi Workshopra április 21. és 25. között kerül majd sor heves vita közepette a megújuló energiaforrások használatának szükségszerű növeléséről.

Az esemény általános felvetése a fenntartható napenergia-rendszer tudatos építésének további támogatása és a környezet tiszteletben tartása, mondta újságíróknak a rendezvény szervezőbizottságának elnöke, Eliseo Gavilán.

 

A témák közül kiemelkedik az energiaszuverenitás, a környezet és fenntartható helyi fejlesztés, az energiával kapcsolatos oktatás és kultúra, valamint egyéb a Dél-Dél és a Dél-Észak-Dél együttműködés fenntarthatóságára vonatkozó információk.

Gavilán részletesen kifejtette, hogy a Workshopon lesz plenáris ülés előadásokkal, és szemináriumok is.

A munkamenet energia- és környezetvédelmi oktatásról szóló interaktív és választható kurzusa integrálva lesz a reprezentatív létesítményekbe való látogatásba.

Ezen látogatások során a résztvevők tanulhatnak a helyi megoldások a közösség életminőségére gyakorolt pozitív hatásáról, és azok a szigetországban alkalmazott programok sikerében játszott szerepéről.

A szakértő kifejtette, hogy a huszadik évfordulóját ünneplő Cubasolar eseményének a Havannától körülbelül 140 kilométerre található varaderói üdülőhely ad majd otthont.

Ennek a kubai civil intézetnek a célja az, hogy a megújuló energiaforrásokat szorgalmazza a fosszilis és környezetkárosító energiával szemben, valamint hogy az oktatásba bevezesse a hatékonyság és környezetvédelem kérdéseit.

Forrás: Prensa Latina