Humanitárius segélyt szállító kontingens érkezett tegnap Venezuelából Nicaraguába, hogy segítséget nyújtsanak az országot megrázó csütörtöki földrengés és erős utórengései áldozatainak.

A Nemzeti Katasztrófamegelőzési, Kárenyhítési és Figyelő Rendszer (SINAPRED) végrehajtó titkára,Guillermo González a sajtónak elmondta, hogy a segély többek között nyolc tonna romlandó és nem romlandó élelmiszert, gyógyszereket, takarókat és matracokat tartalmaz.

Kormányunk és társadalmi szervezeteink segítségnyújtása reményt ad minden bajbajutott családnak, és népünk és a Venezuelai Bolivári Köztársaság kormányának együttérzését fejezi ki, mondta González.

A segély mellett egy csapat venezuelai földrengés-szakértő is érkezett a közép-amerikai országba, hogy segítsen a jelenlegi földrengés-helyzet megoldásában Nicaraguában, számolt be róla az EL 19 honlap.

Szombat este Venezuela elnöke, Nicolás Maduro bejelentette, hogy humanitárius segélyszállítmányt küld, megerősítette szolidaritását, és hatékony segítségnyújtását a katasztrófa sújtotta Nicaraguának.

A Nicaraguát megrázó a Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földrengés és utórengései következtében legalább egy ember meghalt, 266-an megsebesültek és kétezer otthon rongálódott meg, számoltak be róla hivatalos források.

Forrás: Prensa Latina