Evo Morales bolíviai elnök ígéretet tett arra, hogy folytatja a néhai venezuelai államférfi, Hugo Chávez örökségét, akitől állítása szerint a motivációt kapta az imperializmus elleni és a magukra hagyottak érdekében folytatott harchoz.

A TeleSurnak adott nyilatkozatában, amit a bolíviai média is átvett, az államfő hangsúlyozta, hogy „Chávez nagyszerű öröksége többek között két dolgot hagyott rám: mindig legyek a magukra hagyottakkal és harcoljak az imperializmus ellen.”

„Ha nem kapcsoljuk össze ezt a két dolgot, akkor nem tudjuk felszabadítani a népeinket. Az emberek felszabadításával párhuzamosan, gazdasági és tudományos felszabadulásnak is végbe kell menni, és ez a másik felelősségünk.” – mondta Morales.

Másrészről emlékeztetett arra, hogy az egykori venezuelai vezető mindig is ragaszkodott ahhoz, hogy az emberek együttesen tudják legyőzni az imperializmust, és hozzátette, hogy a halála után az Egyesült Államok kormánya megtámadta a venezuelai demokráciát, konfrontációt, erőszakot és agressziót generál, hogy sikeres puccsot hajtson végre.

Forrás: Prensa Latina