A legutóbbi közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Evo Morales bolíviai elnök nemcsak az őslakos mozgalmat kormányozza, hanem különös figyelmet fordít az ország gazdaságára, mondta ma Hugo Moldiz politikatudós.

Moldiz, aki a La Epoca hetilap főszerkesztője is, kiemelte, hogy a bolíviai államfő azon is dolgozik, hogy megteremtse a jólétet a dél-amerikai ország minden állampolgárának, nem csak az őslakos népességnek.

Evo Morales

A Patria Nueva (Új Haza) hálózatnak adott nyilatkozatában az elemző emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatások lerombolták azokat a mítoszokat, melyek szerint Morales nem kezeli jól a gazdaságot, hiszen a valóság éppen ennek ellenkezője, mivel az ország lenyűgöző növekedést ért el az elmúlt években, csak 2013-ban ez a szám 6,5 százalék volt.

„Ha elemezzük az elmúlt két év tendenciáját, akkor azt látjuk, hogy az elnök elfogadottsága szisztematikusan növekedett” – mondta Moldiz a közelmúlt közvélemény-kutatásaira utalva, amelyekben kiemelkedően javul az államfő munkájának megítélése.

A Tal Cual Comunicación Estrategica független közvélemény-kutató cég a Pagina Siete és az El Deber újságokban megjelentetett egyik felmérése szerint a Morales-adminisztráció elismertsége elérte a 73 százalékot, ami 14 százalékkal több, mint 2013 júniusában.

Forrás: Prensa Latina