Venezuela Észak-Amerikáért felelős külügyminiszter-helyettese, Claudia Salerno egyetértett a szakértőkkel a jobboldal által az országban előidézett helyzetet illetően, ami megegyezik az Egyesült Államok a kontinensre vonatkozó politikájával.

Ezeket az akciókat az Egyesült Államokban dolgozták ki, és egy olyan stratégia részei, amely városi zavargásokkal erőszakot szít az állampolgárok között, mondta Salerno szombaton a Venezolana de Television állami televízió hírműsorában.

Claudia Salerno

Az erőszakos csoportok támogatása szisztematikus, nem azért, hogy tiltakozzanak, hanem hogy destabilizálják az országot, jegyezte meg.

Másrészről Mérida állam kormányzója, Alexis Ramírez elítélte, hogy Vigia városában három állítólagos félkatonai csoport működik.

A csoport, amelynek tagjai kolumbiai akcentussal beszélnek, ott volt az Ügyészi Hivatalnál.

A Táchira állambeli helyzettel kapcsolatban a Bolivári Nemzeti Fegyveres Erők tisztjeivel három nappal ezelőtt a térségbe látogató Miguel Rodríguez külügy-, igazságügy- és békeügyi miniszter elmondta, hogy dolgozik a helyzet normalizálásán az állam fővárosában, San Cristóbalban.

Azért vagyunk itt, hogy helyreállítsuk a város gazdasági tevékenységét és normális működését, mondta.

A munkamódszerünk a párbeszéd lesz, hangsúlyozzuk a béke iránti vágyunkat, így a város visszatérhet a normális kerékvágáshoz, hangsúlyozta.

Forrás: Prensa Latina