Az állampolgárok forradalmának forog kockán a február 23-án, vagyis most vasárnap tartandó helyhatósági választásokon, fogalmazott Rafael Correa a Radio Majestad helyi rádiónak adott interjújában.

Az elnök elmondta, hogy Augusto Barrera jelenlegi polgármester, a hatalmon lévő Alianza País párt képviselője és fő vetélytársa, Mauricio Rodas a Suma-Vive koalíciótól minden szavazatért meg fognak harcolni, és hangsúlyozta, hogy a jobboldal el akarja nyerni a főváros polgármesterségét, és ezt akarják a mozgalom ellen felhasználni.

„Nézzétek meg, mi zajlik Venezuelában! Ebbe akarnak minket is taszítani” – mondta Correa a venezuelai tüntetésekre utalva, ahol néhány magas pozíciót ellenzékeik töltenek be.

Az ecuadori elnök szerint a helyi és a nemzetközi jobboldal azt tervezi, hogy azzal nyeri meg a vasárnapi helyhatósági választásokat, hogy piszkos kampányt folytat, és Quitót romokban heverő és rossz közbiztonságú városnak állítja be.

Rávilágított, hogy az állampolgárok forradalma veszélyt jelent a nemzetközi jobboldalra, mivel ez a legsikeresebb baloldali modell Latin-Amerikában, és talán a világon is.

Correa sürgette a quitóiakat és az Alianza País aktivistáit, hogy tegyék félre minden nézetkülönbségüket a polgármesterrel és támogassák az újraválasztását.

Forrás: Prensa Latina