A Telesur multinacionális tévétársaság kolumbiai újságírójának, William Parrának a sebesülését Kubában kezelik, miután egy orvlövész meglőtte miközben a szíriai fegyveres konfliktusról tudósított.

Tavaly szeptemberben Parra a Bassár el-Aszad elnök kormányát megdönteni igyekvő csoportok célkeresztjébe került.

A golyó keresztülhatol a sípcsontján, és a szíriai hadseregnek egy erős kontingenst kellett odaküldenie, hogy kimentsék őt a tűzvonalból.

Venezuelában egy magánorvos azt tanácsolta, hogy műttessem meg a térdem. Aztán elmentem az országban dolgozó kubai orvosokhoz is, akik más megoldást javasoltak: fizikoterápiát, mondta Parra a Prensa Latinának adott exkluzív interjújában.

Elmesélte a Telesur igazgatójának, Patricia Villegasnak az erőfeszítéseit, aminek köszönhetően bekerült a Kuba és Venezuela között köttetett Átfogó Egészségügyi Megállapodásba, amelynek értelmében venezuelai betegek egészségügyi ellátást kapnak Kubában.

Mankóval érkezett Kubába, készen arra, hogy alávesse magát a műtétnek. A repülőtéren a La Pradera Nemzetközi Egészségügyi Központ igazgatója, Dr. Pedro Llerena fogadta. Az egészségügyi központban több mint 56 ezer venezuelai, illetve további hatvan ország betegei kapnak orvosi ellátást.

„Szeretnék visszatérni Szíriába és Venezuelába. Nehéz itt lenni akkor, amikor Venezuelában fasiszták államcsínyt hajtanak végre” – kommentálta a közelmúlt eseményeit, amelyek három halálos áldozatot és több tucatnyi sebesültet követeltek Caracasban és a dél-amerikai ország más városaiban.

„Éppen tegnap beszélgettem ezekről az aggodalmaimról a pszichológussal, és ő meggyőzött arról, hogy előbb fel kell épülnöm. Formába kell kerülnöm az eljövendő csatákhoz” – fogalmazott.

Forrás: Prensa Latina