A Farabundo Martí Nemzeti Felszabadítási Front (Frente Farabundo Martí para la Liberación Nacional, FMLN) 12 pontos előnnyel vezet a riválisa előtt a választások márciusban tartandó második fordulójában El Salvadorban, derült ki a napokban egy közvélemény-kutatásból.

A felmérés azt jelezte, hogy ha a választások ma lennének, akkor a hatalmon lévő FMLN párt a szavazatok 56 százalékát szerezné meg, míg a riválisa a március 9-i választásokon, a Nacionalista Köztársasági Szövetség (ARENA) 44 százalékot szerezne.

A közvélemény-kutatást a CS-Sondea cég készítette, amely 1.800 ember kérdezett meg február 6. és 9. között, városi és vidéki területeken egyaránt, a szavazási szándékáról.

Egy a CID Gallup cég által készített tanulmány, amelyet szerdán publikáltak, azt mutatja, hogy az FMLN a biztos pártválasztóknál tíz százalékkal megelőzi az ARENA-t, 55 százalékot kapna, szemben az utóbbi 45 százalékával.

A CS-Sondea által megkérdezett emberek többsége, pontosan 61 százaléka, úgy véli, hogy az FMLN fogja megnyerni a második fordulót, míg az ARENA győzelmét 25 százalék tartja valószínűnek, az emberek 14 százaléka pedig nem válaszolt, vagy nem tudta, hogy hogyan fog szavazni.

Az FMLN nyerte meg 2009. március 15-én az elnökválasztásokat, és 2009. június 1-jétől kezdve gazdasági és társadalmi változásokat indított el a közép-amerikai országban.

Forrás: Prensa Latina