Evo Morales elnök csütörtökön kijelentette, hogy elég erősnek érzi magát, hogy további öt éven keresztül vezesse az országát, arra utalva ezzel hogy indul az újraválasztásáért az októberi választásokon.

Morales Oruro tartomány szakszervezeti vezetőivel találkozott, és a találkozón részt vett a Bolíviai Központi Szakszervezet (COB) végrehajtó titkára, Juan Carlos Trujillo. Morales ezen az eseményen utalt arra, hogy szándékában áll megmérettetni magát az elnöki posztért a soron következő választásokon.

Evo Morales

„Sok tapasztalatot szereztem a nyolcévnyi elnökség során, és elég erősnek érzem magam, hogy folytassam újabb öt éven keresztül, és ehhez a segítségeteket kérem” – mondta az államfő, aki megköszönte a COB-nak a támogatást, miután mindkét oldalon voltak bizonyos nézeteltérések.

„Talán vannak némi nézeteltéréseink, de amikor az országra gondolunk, és amikor átláthatóan vezetjük azt, az értelemnek kell érvényesülnie és nem az érdekcsoportok szeszélyeinek” – mondta Bolívia első őslakos elnöke.

Eközben Morales csodálatát fejezte ki a bolíviaiak felé az egység érzése miatt, és elismerte, mindig lesznek néhányan, akik imperialista-pártiak, kapitalista-pártiak, de elégedett volt a COB elszántságával, amellyel védelmezi és folytatja a kulturális demokratikus forradalmat. „Soha nem engedjük a jobboldal visszatérését.”

Forrás: Prensa Latina