A kubai forradalom vezetőjének, Fidel Castrónak „Az emberiségnek joga van létezni” című könyvét mutatták be a Franciaország-Kuba Egyesület standjánál a vasárnap zárult L’Humanité fesztiválon.

Karine Álvarez, a szervezet Hauts-de-Seine-i bizottságának elnöke kiemelte ennek a munkának a jelentőségét, ami dokumentumokat és Fidel Castro észrevételeit tartalmazza a környezetvédelemről és a fenntartható fejlődésről.

A főparancsnok az 1992-es Rio de Janeiró-i Föld Csúcson az emberi faj kihalásának veszélyére figyelmeztető riasztása is ide kapcsolódik, mondta Raúl Verrier, az eseményen résztvevő kubai delegáció vezetője.

A Kubai Kommunista Párt (PCC) Központi Bizottsága Ideológiai Osztályának tisztviselője megköszönte a szervezet szolidaritásának kinyilvánítását az Antillák legnagyobbja felé a blokád elleni és az Egyesült Államokban tisztességtelenül bebörtönzött antiterrorista harcosok szabadon engedéséért folytatott harcban.

A Georges Valbon parkban tartott L’Humanité fesztiválon résztvevő kubai delegáció tagja volt még Lucas Domingo Hernández, a Kubai Kommunista Párt Központi Bizottsága Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának tisztviselője.

Kuba minden évben részt vesz a találkozón a Granma újság standjával. A háromnapos rendezvényen a helyszín zsúfolásig megtelik, mondta a Prensa Latinának Georgina Favares, a stand felelőse.

Arról is mesélt, hogy sok francia érdeklődik a kubai helyzet felől, és megkóstolják az ország hagyományos ételeit és a híres mojitót is.

A L’Humanité fesztivál három vitákkal, könyvbemutatókkal, kiállításokkal és koncertekkel teli nap után vasárnap zárult.

A szervezők idén mintegy 6000 érdeklődővel számolnak.